Krótki wywiad dla Gazety Współczesnej, czyli Dzień polskiej żywności po raz piąty
Warto jeść to, co nasze. Dziś kilka słów o tym ode mnie w "Gazecie Współczesnej" z okazji Dnia polskiej żywności. Z dala od polityki, z dala od szumnych słów o patriotyzmie. Warto wybierać lokalnie dlatego, że krótsza droga produktów spożywczych na nasz stół to więcej zdrowia dla nas. Na szczęście czasy, że "zagraniczne lepsze" już się skończyły (ale czy na pewno?) i rośnie nasza świadomość, że wartość produktów liczy się w czasie dostawy, sposobie uprawy, produkcji. Jedzmy więc zdrowo i sezonowo!
Te produkty w specjalny sposób oddziałują na organy, do których są podobne! To się nazywa mądrość natury!
- np. marchewka i oczy: zawarta w marchewce wit. A ...
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.