Paprykę (kolory dowolne, najlepiej mieszana) umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Pomidory sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą i pokrój w półplasterki. Rozgrzej olej, wrzuć cebulę, gdy się zeszkli dodaj paprykę i pomidory. Duś pod przykryciem 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem (możesz dodać zioła), zagotuj. Gorące leczo przełóż do słoików, zamknij i pasteryzuj 20 minut. Zimą dodaj np. chudą kiełbaskę, ryż i pyszne leczo gotowe!
Lekarze alarmują, że pranie w temperaturze 40 stopni Celsjusza zabija jedynie 14 proc. bakterii! Oznacza to, że na naszych ubraniach, bieliźnie, ręcznikach i pościeli ...
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.