Pomidory włóż do miseczki i zalej gorąca wodą na kilka minut. Lekko odciśnij i pokrój w kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. Orzechy i ziarna upraż na suchej patelni. Pomidory, czosnek i ziarna (orzechy) zmiksuj w blenderze na gładką masę dolewając oliwy. Dodaj posiekane zioła, sól i pieprz. Nałóż pesto do niewielkich słoików i wlej na wierzch po łyżce oliwy. Zamknij i odstaw w chłodne, ciemne miejsce. Podawaj do makaronu lub jako składnik sosów.
Poniżej znajdziecie kilka wskazówek "na pomoc". Na zgubienie kilku centymetrów i odciążenie układu trawiennego.
Po pierwsze: nasze dodatkowe kilogramy to nie jest ...
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.