Rodzynki namocz. Pomidory sparz, obierz ze skóry, usuń rdzeń. Jabłka i cebule zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Warzywa gotuj 1 godzinę, dodaj ocet, odcedzone rodzynki i pozostałe składniki, wymieszaj. Gotuj mieszając, aż zgęstnieje. Odcedź liść laurowy i ziele angielskie. Gorący sos przełóż do słoików. Słoiki szczelnie zamknij, odwróć do góry dnem, przykryj grubym ręcznikiem i pozostaw do ostygnięcia.
Lekarze alarmują, że pranie w temperaturze 40 stopni Celsjusza zabija jedynie 14 proc. bakterii! Oznacza to, że na naszych ubraniach, bieliźnie, ręcznikach i pościeli ...
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.