po kilka ziaren czarnego pieprzu, ziela angielskiego i gorczycy
gałka muszkatołowa
ostra papryka
sól
Pomidory pokrój w ósemki, cebule w plastry. Rozgotuj. Przetrzyj przez sito. Do naczynia z przecierem wrzuć węzełek z gazy z ziarnami przypraw. Gotuj na małym ogniu, aż objętość przecieru zmniejszy się o połowę. Wyrzuć węzełek. Dodaj ocet, musztardę, cukier i pozostałe przyprawy. Przecier powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Przelej do słoików. Słoiki szczelnie zamknij, odwróć do góry dnem, przykryj grubym ręcznikiem i pozostaw do ostygnięcia.
Kilka wskazówek, które pozwolą na łatwiejszy wybór!
1. Długość kijków
Użyj wzoru wzrost w cm x 0,68 - zaokrąglając w górę (kije mają skok długści o 5 cm).
2. ...
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.