Pomidory pokrój w ósemki, cebulę w kostkę. Warzywa włóż do rondla, dodaj listki laurowe, rozmaryn i sól, gotuj na małym ogniu 20 minut od czasu do czasu mieszając. Wyrzuć listki i rozmaryn, pomidory z cebulą przetrzyj przez sito. Goździki, pieprz i ziele angielskie utłucz w moździerzu, dodaj do przecieru z cukrem i pozostałymi przyprawami. Wymieszaj, gotuj 30 minut. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w drobną kostkę, dodaj do przecieru z octem, gotuj aż keczup zgęstnieje. Gorący przełóż do słoików, wierzch ketchupu nakryj krążkiem celofanu zanurzonego w spirytusie, słoiki zamknij.
Czereśnie - akurat mamy sezon. To niewątpliwie jednej z naszych ulubionych gatunków owoców! Istnieje aż ok. 500 odmian czereśni i 250 wiśni!
Jak wszystkie pestkowce ...
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.