Aktualności

22 października 2021, piątek

Zrób raz - wykorzystaj wielokrotnie: pyszna frużelina śliwkowa

• 2 garście śliwek (160g)
• 2 szczypty mąki ziemniaczanej (2-4g, na czubku łyżki)
• 2 łyżeczki erytrolu (może być cukier, miód, dopasuj ilość do smaku owoców! Można pominąć!)
• 1-2 szczypty cynamonu
• kilka łyżek wody
Frużelina: podsmażyć wydrylowane, pokrojone w połówki lub ósemki śliwki na patelni.
Dodać odrobinę wody (kilka łyżek lub więcej, żeby powstał sos).
Oprószyć cynamonem i erytrolem do smaku.
Dusić pod przykryciem ok. 15 minut. Na koniec dodać szczyptę - dwie mąki ziemniaczanej - najlepiej rozmieszanej z odrobiną wody lub posypać owoce przez sitko, żeby nie było grudek.
Zagotować i już!

1. Nie dręcz się dietą! Nie powtarzaj sobie: :"jeszcze tylko ostani kawałek ciasta czy ciasteczko". W ten sposób kodujesz w mózgu, że dieta to wyrzeczenie i poświęcenie. ...

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2021 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     455303 / 7 / 6
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI