Aktualności

27 października 2021, środa

Pyszna chrupiąca ciabatta z rozpływającym się serem pleśniowym i soczystym pomidorem! W sam raz na śniadanie lub kolację 😊

Czy ser pleśniowy będzie ok.? Jasne że tak. Od czasu do czasu każdy będzie ok.. Ja użyłam dziś lekkiego.

 

Chrupiąca ciabatta z camembert i pomidorami

• 1 ciabatta (80g)

• 1 pomidor (120g)

• 3/4 krążka sera pleśniowego camembert light (u mnie President, 100g)

• 2 łyżeczki szczypiorku

• szczypta soli i ziół prowansalskich

 

Podpiecz przekrojoną na pół ciabattę w piekarniku (180°C) - ok. 3- 5 minut.

W tym czasie pokrój ser i pomidora w kostkę.

Ułóż na podpieczonych kromkach, oprósz ziołami i przyprawami zapiecz, aż ser się rozpuści - ok. 7-8 minut. Posyp szczypiorkiem przed podaniem.

 

383 kcal B 21,7g T 10,4g W 49g F 3,3g

  Wieloletnie badania naukowe prowadzone na całym świecie potwierdziły już dawno niezwykłe właściwości nasion ostropestu plamistego (łac. Silybum Marianum). Jest ...

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2021 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     455298 / 2 / 7
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI