Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Sos pomidorowy z czosnkiem i ziołami

  • 2,5 kg pomidorów
  • 1 pęczek świeżej bazylii
  • 1/2 pęczka świeżego oregano
  • 1/2- 1 główka czosnku
  • 2,5 łyżki oliwy z oliwek
  • cukier, sól, pieprz do smaku

Pomidory umyj, pokrój na kawałki i rozgotuj. Przetrzyj. Wlej do drugiego garnka. Gotuj 2-3 godziny do zgęstnienia. Zioła umyj, osusz i posiekaj (bez łodyżek!). Czosnek obierz i zmiażdż. Dodaj do pomidorów dodaj resztę przypraw, zioła, wlej oliwę. Wymieszaj. Gotuj jeszcze 10 minut. Przełóż do słoików i pasteryzuj 20 minut. 

peeling oliwkowy oliwa z oliwek 1/2 szklanki cukru Umyć twarz wodą, a następnie wmasować w nią oliwę z oliwek. Następnie delikatnie okrężnymi ruchami masujemy ...

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2021 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     434448 / 97 / 12
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI