Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Kremowy domowy twarożek na słodko

  • 400g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szczypta soli

+

  • gaza
  • miska
  • sitko
Jogurt wymieszaj z łyżką miodu i szczyptą soli.
Przelej na sitko wyłożone złożoną na 4 gazą i umieść je nad miseczką - do niej będzie wpływać serwatka. 
Przykryj talerzykiem i odstaw na 12h w temp. pokojowej, na kolejne 12h w lodówce. 
I ciesz się własnoręcznie zrobionym extra kremowym serkiem o aksamitne strukturze i lekkiej słodyczy miodu.
Do serka możesz też dodać kakao.
Im dłużej serek będzie stał w lodówce, tym będzie bardziej zwarty. Po 3-4 dniach da się go kroić jak twarożek.
serk labneh ogurt grecki

Słowo "sukces" można odmienić na wiele sposobów. Dla każdego z nas sukces oznacza coś innego. Czasem jest to zdrowie lub rodzina, czasem dobry wygląd lub dobre finanse, ...

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2021 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     449599 / 7 / 3
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI