Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Pasta słonecznikowa pomidorowa lub pietruszkowa

Czas przygotowania: 10 minut + noc namoczenia

 

Składniki na jeden słoik:

  • 200g słonecznika/1,5 szklanki namoczonego na noc w wodzie
  • 6-7 suszonych pomidorów lub pęczek pietruszki, dokładnie posiekany
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 - 4 łyżki wody
  • sól i czarny pieprz
pasta ze słonecznikiem pasta kanapkowa

 

Przygotowanie:

Ziarna słonecznika namoczyć na noc w zimnej wodzie. Rano odcedzić i opłukać.

Do naczynia blendera wrzucić namoczony słonecznik, suszone pomidory, sok z cytryny (lub zamiast pomidorów pietruszkę) i czosnek. Wszystko zmiksować na gęstą i grudkowatą pastę.

Dolać dwie łyżki wody (można więcej) i miksować nadal, w razie potrzeby dodać kolejne 2 łyżki i miksować aż do uzyskania gładkiej, lekkiej pasty. Doprawić do smaku sporą ilością soli i czarnego pieprzu, porządnie zblendować i przełożyć do czystego słoiczka. Przechowywać w lodówce przez 3 - 4 dni.

   Irytujesz się? Chodzisz na siłownię miesiącami, a efektów wciąż brak?  Mięśnie nie rosną, waga nie spada, co jest nie tak?   Przyjrzyj się, czy nie popełniasz ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2019 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     381246 / 36 / 2
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI