Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Kasza gryczana z dynią i jarmużem

  • 100 g kaszy gryczanej
  • pół niedużej dyni hokkaido (400g)
  • 2 liście jarmużu
  • 1/2 średniej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego

Dynię pokroić na kawałki i upiec w temperaturze 180?C (ok. 35 minut do momentu aż widelec będzie miękko wchodził w miąższ).

Kaszę ugotować.

Jarmuż sparzyć wrzątkiem przez ok. 5-10 minut.

Na patelni zeszklić posiekaną cebulę i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.

Dodać dynię pokrojoną w kostkę, kaszę i rozdrobnione liście jarmużu.

Podlać sosem. 

Jeść na ciepło lub na zimno.

Ziemniak ugotowany i schłodzony, czerstwy chleb czy mało dojrzały banan - co łączy te produkty? Zawierają skrobię oporną. Czy różni sie ona od zwykłej skrobi? Zwykła ...

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2021 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     434447 / 96 / 13
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI