Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Pulchne i chrupiące muffinki śniadaniowe

  • 1 jajko (białko i żółtko oddzielnie)
  • 30g twarogu chudego
  • 30g: płatki owsiane lub jaglane 
  • 30g jabłka
  • 10g (niepełna łyżka) migdałów
  • 5g (1 łyżeczka) cukru brązowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki kardamonu
  • 1g (0,3 łyżeczki) proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli morskiej lub himalajskiej

Włącz piekarnik - 180 stopni.

Białko ubij na sztywno (ze szczyptą soli).

Pozostałe składniki zblenduj na w miarę gładką masę.

Delikatnie połącz z białkiem.

Przełóż do foremek na muffiny i piecz 20 minut.

 

Z przepisu powstają 3-4 sztuki (zależy od foremki)- akurat na śniadanie. Zrób podwójną porcję i zabierz też na drugie śniadanie!

  Wieloletnie badania naukowe prowadzone na całym świecie potwierdziły już dawno niezwykłe właściwości nasion ostropestu plamistego (łac. Silybum Marianum). Jest ...

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2021 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     449598 / 6 / 3
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI