Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Rolada z kurczaka i sezonowych warzyw

  • sznycle z piersi kurczaka lub indyka (z piersi 400g)
  • 1 mała cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 4 łyżki natki pietruszki (może być więcej)
  • 100g sera mozarella 
  • 3 szczypty przyprawa do kurczaka
  • odrobina oleju do smażenia
  • sól, pieprz

Umyte warzywa ścieramy na tarce do jarzyn o dużych oczkach - cukinię na pewno, paprykę i cebulę można posiekać w paseczki/piórka.

Na patelni podsmażamy warzywa z dwiema łyżeczkami oleju - mieszając, dopóki nam woda odparuje.

Odstawiamy do wystygnięcia.

W tym czasie mięso rozbijamy na cieniutkie płaty.

Na tackę lub na blat rozkładamy folię spożywczą. Na niej rozbite płaty mięsa tak żeby lekko nachodziły na siebie. Solimy, pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka.

Na całość wykładamy przestudzony farsz wymieszany ze startym serem i zawijamy.

Całą roladkę mocno owijamy w folię spożywczą, tworząc tak zwanego cukierka, końcówki wiążemy nicią i wkładamy do gotującej się wody i gotujemy 30 minut na wolnym ogniu.

Po tym czasie wyciągamy, studzimy (można w garnku z zimną wodą, jeśli zależy nam na czasie), rozwijamy z folii, kroimy w plastry i podajemy.

   Irytujesz się? Chodzisz na siłownię miesiącami, a efektów wciąż brak?  Mięśnie nie rosną, waga nie spada, co jest nie tak?   Przyjrzyj się, czy nie popełniasz ...

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2021 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     447217 / 105 / 2
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI