Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Ciasto migdałowo-gruszkowe

  • 100g mąki pełnoziarnistej orkiszowej, pszennej lub bezglutenowej (mix) - można zastąpić dodatkową ilością migdałów (100g) + 1 łyżka mąki 
  • 70g migdałów (ze skórką) 
  • 80ml mleka roślinnego (u mnie migdałowe) 
  • 50ml soku owocowego (u mnie jabłkowy) - można zastąpić dodatkową ilością mleka roślinnego
  • 50ml oleju rzepakowego lub rozpuszczonego masła klarowanego lub oleju kokosowego 
  • 50g ksylitolu/erytrolu 
  • 2 gruszki (ok. 150g po obraniu i bez gniazd) 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 1/2 łyżeczki sody 
  • 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny (do aktywacji sody) 
  • 1 szczypta soli
migdały gruszki gruszka fit ciast magdaradzi magda radzi

 

Migdały zmiksuj na mąkę. Wymieszaj oddzielnie suche (migdały też) i mokre składniki. Wlej mokre do suchych i wymieszaj wszystko razem. Odstaw na 15 minut.
Przelej do małej keksówki i dodaj gruszki (pokrój w kostkę, jeśli są soczyste, oprósz mąką żeby nie było zakalca).  

Piecz ok. 40-45 minut w temp. 180 stopni. 

1. Nie dręcz się dietą! Nie powtarzaj sobie: :"jeszcze tylko ostani kawałek ciasta czy ciasteczko". W ten sposób kodujesz w mózgu, że dieta to wyrzeczenie i poświęcenie. ...

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2021 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     449597 / 5 / 2
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI