Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Ciasto czekoladowo-daktylowe

brownie fitbrownie
  • 80 g płatków owsianych lub mąki owsianej/jaglanej
  • 100 g daktyli
  • 1/2 banana
  • 2 łyżki kakao lub karobu ( u mnie dziś było pół na pół)
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 szczypta soli

Płatki zmiksuj na mąkę (nie musi być dokładnie), dodaj pozostałe składniki i zblenduj na w miarę gładką masę. Wymieszaj z orzechami.

Przełóż do małej foremki (u mnie silikonowa, ale może być mała keksówka wyłożona papierem) i piecz 30 min. w temp. 180°C.

 

Kcal 930 (podzielone na 4 porcje = 233 kcal/porcja)

B22 T32 W130

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2021 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     449599 / 7 / 2
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI