Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Batoniki kokosowe z żurawiną

  • 60g miodu
  • 40g cukru trzcinowego
  • 2 łyżki masła (20g)
  • 120g wiórków kokosowych
  • 50g nasion siemienia lnianego lub nasion chia
  • 50g suszonej żurawiny
  • 50g nasion słonecznika/słupków migdałów

W garnuszku rozpuść masło z cukrem i miodem.

Po rozpuszczeniu dodaj suche składniki i dokładnie wymieszaj.

Zrób 16 ciasteczek/batoników - dokładnie je ugnieć! Najlepiej wychodza z foremek na batoniki.

Piecz 15 minut (20 minut jeśli wolisz mocno chrupkie i mocniej karmelowe) w temp. 160 stopni na termoobiegu. Batoniki ostudzić w foremce - robią się chrupkie po ostudzeniu.

1 batonik to 123 kcal.

Można go zlikwidować nie tylko po przez wietrzenie, ale także zagotowując w odkrytym naczyniu miętę, tymianek lub majeranek albo też odrobinę korzeni - cynamonu lub ...

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2021 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     449597 / 5 / 2
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI