Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Szybka zupa z czerwonej soczewicy

 

  • 1 szklanka czerwonej soczewicy w połówkach
  • 1 puszka pomidorów w sosie (całe, bez skórki)
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 średnia cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta chili
  • 1 łyżeczka startego świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki suszonego
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 1,5l wody
  • olej do podsmażenia cebulki

 

Kokos podpraż na lekko złoto na suchej patelni, przesyp do innego naczynia.  

Zeszklij cebulę, dodaj posiekany czosnek i przyprawy.  

Podsmaż 30 sekund. Przełóż do garnka, dodaj sok z cytryny, pokrojone w kostkę pomidory wraz z sokiem soczewicę i gotuj 20 minut, pod koniec gotowania dodaj siekaną pietruszkę!  

Przed podaniem dodaj podprażony kokos! 

Gotowe! 

 

 

 

*przepis przygotowany na bazie przepisu miesiąca ze strony www.vegavani.com 

Pochodzenie: skamieniałości z epoki brązu wskazują, że winna latorośl rosła w Europie jeszcze przez okresem zlodowacenia? A w Egipcie, ponad 5 000 lat temu!   Skład: mają ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2020 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     395449 / 173 / 17
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI