Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Kolorowe risotto z mięsem i warzywami 

 

  • 25 dag ryżu (najlepiej do risotto)
  • 2 średnie cebule
  • 2 papryki (dowolnego koloru)
  • kilka pieczarek
  • dowolnie: zielony groszek, marchewka (mogą być mrożone), kukurydza
  • 1 szklanka bulionu
  • 50 dag wołowiny lub szynki, piersi z kurczaka (mielone lub drobno pokrojone)
  • ulubione zioła (bazylia i inne)
  • sól, pieprz, papryka w proszku

Na głębszej patelni zrumienić mięso, dodać cebulę, pieczarki (ewentualnie pozostałe warzywa bez papryki) i dusić ok 15 minut. Dodać paprykę, zioła (jeśli suszone, jeśli mamy świeże, dodajemy je 5 min. przed końcem gotowania) i przyprawy. Wlać bulion, dodać ryż i gotować ok 20 minut. Doprawić. 

dania z ryżem odchudzające risotto

  Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce! zwykł mówić Kubuś Puchatek.    Siedzisz lub leżysz i myślisz "jak mi się nic nie chce". Nic mi się nie chce, ...

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2021 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     439486 / 152 / 6
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI