Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Roladki drobiowe z fetą i szpinakiem 

 

Składniki:  

 

1 podwójna pierś z kurczaka  

200g mrożonego szpinaku  

100g fety  

2 łyżki jogurtu naturalnego 

1 łyżka masła  

2 ząbki czosnku  

sól, pieprz 

roladki z drobiu odchudzający obiad odchudzające potrawy obiad podczas odchudzania obiad dietetyczny

 

Wykonanie:  

 

Pierś kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekrajamy na pół i rozbijamy tłuczkiem na cienki kotlet. Doprawiamy solą i pieprzem.  

Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy szpinak i dusimy, aż do wyparowania wody, następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i pokruszoną fetę. 

Mieszamy doprawiamy pieprzem, na koniec dodajemy jogurt, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę dusimy.  

Na rozbitą pierś wykładamy farsz szpinakowy, zwijamy w roladkę, obwiązujemy nitką lub spinamy wykałaczką. 

Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki kilka minut z dwóch stron, aby mięsko ładnie się zarumieniło.  

 

Smacznego! 

 

Jego aromat i smak znamy i cenimy od wieków. Ale rzadko zdajemy sobie sprawę, że to nie jedyne jego atuty!  Zastosowanie dla naszego zdrowia może mieć zarówno cynamon, ...

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2021 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     439488 / 154 / 7
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI